Onze Werkwijze:

Diëtistenpraktijk Rachida Lachhab geeft u een kundig en onderbouwd advies op het gebied van voeding en gezondheid met als doel uw algehele welzijn te verbeteren.

Verwijzing:

Een verwijzing door een arts is niet verplicht, maar wel handig. In de verwijsbrief staan namelijk gegevens die bruikbaar zijn voor de diëtist. Daarnaast kunnen sommige zorgverzekeraars een verwijzing door een arts eisen als voorwaarde voor de vergoeding.

1e consult/Intake:

Tijdens het intake gesprek bespreken we de hulpvraag en wordt alle relevante informatie verzameld. Denkt u hierbij aan alle gezondheidsklachten die u heeft, uw voedingspatroon, medicatiegebruik en beweegpatroon.

Behandelplan op maat: Na het verzamelen van alle informatie gaat de diëtist voor u aan de slag met een behandelplan. Dit behandelplan bestaat meestal uit een uitgebreid voedingsadvies, maar ook andere leefstijladviezen komen aan bod, zoals beweging, ontspanning en slaap. Het advies kan ondersteund worden door een persoonlijk voedingsplan, maar is niet altijd nodig (afhankelijk van de hulpvraag). Het voedingsplan is altijd een advies op maat en sluit dus zo goed mogelijk aan op uw persoonlijk behoefte. Dit betekent ook dat er ten alle tijde rekening wordt gehouden met uw afkomst en religieuze/culturele gewoontes.

Duur en vervolg van de consulten: Het 1e consult duurt meestal een uur. Afhankelijk van de behandeling duren de vervolgconsulten tussen de 15 en 30 minuten. Tussen de vervolgconsulten zit meestal een periode van 2, 4 of 6 weken.