Orthomoleculaire therapie:

U kunt bij Diëtistenpraktijk Rachida Lachhab ook terecht voor orthomoleculaire therapie. Misschien denkt u nu: Wat is dat, orthomoleculaire therapie? Ik leg het graag aan u uit!

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Met andere woorden: In de orthomoleculaire therapie wordt er alleen gebruik gemaakt van voeding en de natuur in de behandeling.

Uit een snel groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat er een directe relatie bestaat tussen voeding en het ontstaan ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten en een ongezonde leefstijl een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het niet altijd mogelijk om via de voeding al de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit geldt ook voor gezonde mensen. Soms is er aanvulling nodig vanuit natuurlijke voedingssupplementen. Neem bijvoorbeeld vitamine D. Deze essentiële vitamine wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. Veel mensen komen echter te weinig in de zon en kunnen vanwege bepaalde factoren een hogere behoefte hebben aan vitamine D. Vitamine D krijgen we bijna niet binnen middels voeding en daarom moet het vaak aangevuld worden met supplementen.

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen vaak zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen en adviezen van bijvoorbeeld de huisarts.

Diëtist Rachida Lachhab is als orthomoleculair therapeut erkend door de MBOG, de beroepsvereniging voor alternatief genezers. Kijk voor meer informatie op de website van de MBOG